
Planteproteiner og fibre til fødevareproduktion
Biograin har som den første udviklet og patentmeldt vådt mask, til direkte anvendelse i levnedsmiddelindustrien.
Vi kalder det Humanmask.
Vi kalder det Humanmask.
Næringsskema
Humanmask til anvendelse i fødevarer.
Pr 100g
Humanmask
Tørstof
Fedt
2,6
9,4
- Heraf mættet
0,8
2,9
- Enkelt umættet
0,2
0,9
- Flerumættet
1,4
5,3
Kulhydrat
4,7
17,3
- Heraf sukkerarter
1,8
6,7
Kostfibre
9,6
35,2
Protein
6,1
22,3
Vand
72,7
0,0
Aminosyrer
Intakte mg/kg
Intakte mg/kg
Kalium
352
1290
Magnesium
560
2053
Zink
27
100
Biograin Food
Biograin kan nu som de første levere humanmask, og har tillige patentanmeldt den til gavn for folkesundheden og berigelse af de bryghuse, der får mulighed for at implementere vores bæredygtige løsning.
Biograins humanmask kan med stor fordel anvendes som en ingrediens i mange forskellige former for fødevarer, som f.eks. spegepølser, grillpølser, patéer, leverpostejer, frikadeller og pizzaer med mere.
Når det bruges som en ingrediens i kødprodukter, kan det let erstatte 10-15% af kødet, uden det kan smages og uden det reducerer det samlede proteinindhold. Samtidig tilføres slutproduktet flere plantefibre.
Bruges humanmask som en ingrediens i bagværk, øger man andelen af fibre og protein.
Humanmask er glutenfri og uden stivelse, hvilket gør det berigende i kosten for alle mennesker.
Fibre og proteiner
Som menneske har vi brug for både proteiner og fibre i vores kost.
Fibre har en positiv effekt på vores helbred og sundhed, men undersøgelser viser, at vi ikke spiser den anbefalede mængde på 25-30 gram pr dag.
Andre undersøgelser viser, at ændringer i vores kostsammensætning, til en mere plantebaseret kost, kan være med til at mindske klimaaftrykket med helt op til 35% ved at reducere mængden af kød og mejeriprodukter.
I de senere år har vi oplevet øget fokus på sundhed, bæredygtighed og klima. Der er derfor, med den stadig voksende befolkning, brug for at finde alternativer til de kilder vi kender og bruger i dag, da vi ellers vil belaste klimaet yderligere.
Der er et meget stort potentiale i at upcycle mask og anvende det til en mere klimavenlig fødevareproduktion.
I dag bruges de store mængder mask primært til dyrefoder, hvilket er udmærket, men hvis vi springer det animalske led over og anvender masken direkte til fødevarer, så opnår vi en væsentlig bedre udnyttelse og ressourceoptimering.
siger Poul H Madsen, Ph.d., Cand. Scient Biologi og fortsætter:
Når man spiser mask opnår man en række ernæringsmæssige og fysiologiske fordele, da det har et højt kostfiberindhold, der fremmer vores mave/tarm funktion og et højt indhold af olie og mineraler, som er vigtige for kroppens opbygning.
Derudover har mask et højt indhold af protein, der kan erstatte en væsentlig del af vores animalske proteinindtag. Som en sidegevinst er det glutenfri og uden stivelsen.
Vi får mest ud af masken, med det laveste forbrug af energi
Dette gør vi ved blandt andet at benytte masken våd, samt stabilisere masken mod patogene bakterier fra start til slut.
Biograin’s humanmask det naturlige og mest klimavenlige valg.

Interesseret i et partnerskab med Biograin?
Producerer din virksomhed mask? Eller er du interesseret i mulighederne for humanmask til fødevareproduktion?
Geo Østergaard